Uncategorized

Se HBO i udlandet med en VPN

Vi lever i en tid, hvor det såkaldte flow-tv – den slags tv, hvor det ikke er op til seeren, hvad der vises på skærmen – er uddøende. Den slags tv de fleste af os vokset op med, men den fravælges af flere og flere. Og helt ærligt, det er ikke svært at forstå hvorfor.

Udbuddet af streamingtjenester vokser jævnligt og er allerede omfangsrigt. Dette betyder, at du har mulighed for at bestemme, hvad der skal vises over stuealteret, hvornår og hvor længe. Du kan nemlig pause, når du vil, og genoptage udsendelsen, når du vil – med andre ord ligger magten hos dig.

Det er for avanceret at præsentere en gennemgang af alle de streamingtjenester, du kan vælge imellem her. Derfor vil vi blot understrege, at nogle af de allerstørste spillere på markedet – eksempelvis HBO og Netflix – sikrer dig uendelige timer med serier, film, reality og sport.

Af samme årsag vil du selvfølgelig heller ikke begrænses i din adgang til det kæmpestore kartotek af sublimt indhold, uagtet hvor du måtte befinde. Med en HBO VPN kan du imidlertid omgå disse begrænsninger.

Geo-blocking – hvad er det?

En tjeneste som HBO har et stort og flot udvalg af lækkert indhold. Som dansk kunde er du dog afskåret fra mere indhold, end de fleste lige regner med, som HBO’s amerikanske kunder eksempelvis kan tilgå.

Dette skyldes, at HBO er omgået af såkaldt geo-blocking. Geo-blocking går ud på, at en del af HBO’s indhold er forbeholdt de kunder, der befinder sig i bestemte områder i verden. Således er der indhold, som amerikanske kunder kan se, men som de danske ikke kan nyde godt af.

Med en HBO-VPN kan du omgå denne geo-blocking. Det betyder, at du – selvom du måtte ligge og sole dig på Maldiverne – kan bruge det HBO-abonnement, som du betaler for. VPN-programmet skal blot forsyne din enhed med en dansk IP-adresse, og HBO’s servere vil ikke ane uråd.

På samme vis er det muligt at tilgå alt det indhold, som amerikanske eller japanske HBO-kunder har glæde af, hjemme fra lejligheden i Danmark ved at bruge din VPN til at give din enhed en amerikansk eller japansk IP-adresse. Der er med andre ord mulighed for at benytte en VPN-software til at omgå de begrænsninger, som udbydere af streaming-indhold pålægger dig som betalende kunde.

Brug af VPN-programmer er ikke en ulovlig praksis. Dér, hvor du kan komme på kant med loven, er naturligvis, når du vælger at streame eller dele ulovligt indhold. Men ved at tilgå det indhold, der måtte være på streamingtjenester som Netflix og HBO i andre lande, er du selvsagt ikke i nærheden af at overtræde nogen love.